filtration2
filtration1
filtration3

Bédana antara filtrasi permukaan sareng filtrasi jero

Bahan layar utamina dianggo pikeun tapis saring sareng bahan dirasakan dianggo pikeun tapis jero. Bédana sapertos kieu:

1. Bahan layar (monofilament nilon, monofilament logam) langsung nyegat pangotor dina tapis dina permukaan bahan. Kauntungannana nyaéta struktur monofilament tiasa diberesihan sababaraha kali sareng biaya konsumsi kirang; Tapi karugianana nyaéta mode filtrasi permukaan, anu gampang ngabalukarkeun sumbatan permukaan kantong filter. Jinis produk ieu paling cocog pikeun acara filtrasi kasar kalayan presisi rendah, sareng presisi filtrasi 25-1200 μ m。

2. Bahan dirasakan (jarum ditinju lawon, leyuran ditiup lawon non-anyaman) mangrupikeun bahan filter tilu diménsi anu jero, anu dicirikeun ku struktur serat leupas sareng porositas anu luhur, anu ningkatkeun kapasitas pangotor. Jenis bahan serat ieu kagolong kana modél interception senyawa, nyaéta partikel-partikel pangotor anu langkung ageung dicekel dina permukaan serat, sedengkeun partikel-partikel anu hadé terperangkap dina lapisan jero bahan saringan, janten filtrasi ngagaduhan filtrasi anu langkung luhur efisiensi, Salaku tambahan, suhu luhur permukaan perlakuan panas, nyaéta, aplikasi téknologi sinter instan, sacara efektif tiasa nyegah serat tina kaleungitan kusabab pangaruh cairan anu gancang-gancang nalika tapis; Bahan anu dirasakan tiasa dianggo sareng akurasi filtrasi nyaéta 1-200 μ m。

Sipat bahan utama saringan dirasakan sapertos kieu:

Poliéster - serat saringan anu paling sering dianggo, résistansi kimia anu saé, suhu damel kirang tina 170-190 ℃

Polipropilén digunakeun pikeun filtrasi cair dina industri kimia. Cai mibanda résistansi asam sareng alkali anu hadé. Suhu damel na kirang ti 100-110 ℃

Wol - fungsi anti pelarut anu saé, tapi henteu cocog pikeun anti asam, tapis alkali

Nilong gaduh résistansi kimia anu saé (kecuali résistansi asam), sareng suhu damel na kirang ti 170-190 ℃

Fluorida ngagaduhan fungsi paling tahan résistansi suhu sareng tahan kimia, sareng suhu damelna kirang ti 250-270 ℃

Babandingan kaunggulan sareng karugian antara bahan saring permukaan sareng bahan saringan jero

Aya seueur jinis bahan saringan pikeun saringan. Kayaning anyaman kawat bolong, kertas saringan, lambar logam, unsur saringan anu disinter sareng dirasikeun, sareng sajabana Nanging, numutkeun kaédah nyaringna, éta tiasa dibagi kana dua jinis, nyaéta jinis permukaan sareng jinis jero.

1. Bahan saringan permukaan
Bahan saringan jinis permukaan ogé disebut bahan filter mutlak. Permukaanana ngagaduhan géométri anu tangtu, mikropor seragam atanapi saluran. Éta dipaké pikeun néwak kokotor dina minyak anu ngahalangan. Bahan saringan biasana polos atanapi saring twill didamel tina kawat logam, serat lawon atanapi bahan sanés. Prinsip nyaring na sami sareng panggunaan layar presisi. Akurasi nyaring na gumantung kana dimensi geometri micropores sareng saluran.

Kaunggulan bahan filter tipe permukaan: éksprési akurat tina presisi, rupa-rupa aplikasi. Gampang dibersihkeun, tiasa dianggo deui, umur panjang jasa.

Karugian bahan saringan jinis permukaan sapertos kieu: sakedik kontaminan; Kusabab keterbatasan téknologi manufaktur, presisi na kirang ti 10um

2. Bahan saringan jero
Bahan filter tipe jero disebut ogé bahan filter tipe jero atanapi bahan filter tipe internal. Bahan saringan ngagaduhan kandel anu tangtu, anu tiasa dipahami salaku superposisi seueur saringan jinis permukaan. Saluran internal henteu diwangun ku ukuran anu teratur sareng henteu khusus tina jurang anu jero. Nalika minyak ngalangkungan bahan saringan, kokotor dina minyak ditéwak atanapi diserap dina jero anu béda tina bahan panyaring. Sangkan maén peran tapis. Kertas filter mangrupikeun bahan panyaring jero anu has anu dianggo dina sistem hidrolik. Akurasi umumna antara 3 sareng 20um.

Kaunggulan tina bahan filter tipe jero: sajumlah ageung kokotor, umur panjang, tiasa ngaleungitkeun seueur partikel langkung alit tibatan katepatan sareng strip, presisi nyaring tinggi.

Karugian tina bahan filter tipe jero: teu aya ukuran seragam tina sela bahan filter. Ukuran partikel najisna henteu tiasa dikontrol sacara akurat; Ampir mustahil beberesih. Kaseueuran aranjeunna tiasa miceun. Konsumsiana ageung.


Pos waktos: Jun-08-2021